PAKET ZA SVAKOG ĐAKA ŠESTAKA... I NJEGOVE RODITELJE

Prebrodili ste peti razred. Pred vama je novi izazov i korak u šesti. Gradivo nešto obimnije i teže, a na rasporedu časova i novi predmet - Fizika. Za sve one bojažljive ali i hrabre, spremne da osvajaju nova znanja, spremili smo moćno oružje. Kroz druženje sa glavnim junacima naše SuperŠkole i kroz njihove zanimljive video prezentacije svega onoga što vas čeka, doći ćete do neprocenjivog znanja iz srpskog jezika, matematike i azbuke fizike.

Da biste preuzeli ovaj koristan paket znanja, dovoljno je da kliknete na dugme „Pretplatite se".

 
 
Srpski jezik i književnost

Srpski jezik i književnost

Kroz savršeno izabrane primere razumećete sve glasovne promene, otkrivati skrivena značenja stilskih figura, pravilno ispisivati rečenicu, graditi nove glagolske oblike i ispravno akcentovati reči. Uživaćete u umetničkom nastupu bojažljive Aske, tražićete negde daleko svoju Plavu zvezdu, saosećati sa patnjama malog Nemečeka. Upoznaćete se sa još jednom modernom bajkom Grozdane Olujić, iznova razmišljati o mesecu koji ste u petom razredu pohodili, ali sada u Bajci o dečaku i Mesecu Stevana Raičkovića. Priča Jablan otkriće vam život i borbu našeg naroda za vreme Austrougarske, a Kroz vasionu i vekove prošetaće vas Milutin Milanković. Poezija je takođe tu - predstaviće vam se Aleksa Šantić, Đura Jakšić, Jovan Dučić, Sergej Jesenjin... Kombinacija zanimljivo ispričanih predavanja i savremenog informatičkog pristupa doneće vam sjajne rezultate.

 
 
Matematika

Matematika

Iz jedne od priča Milutina Milankovića saznali smo da je ljubav prema matematici u njemu probudio i usadio profesor. I zato je veoma važno da profesor matematike bude poseban. Kroz naizgled nesavladive lavirinte brojeva i pravi vodiće vas sjajni predavači SuperŠkole. Pojam negativnog broja, brojevna prava, osnovni elementi trougla, trapeza, deltoida, konstrukcija uglova, podudarnost i još mnogo toga rešavaće se u ovom svojevrsnom matematičkom lavirintu, a svako rešenje vas vodi do izlaza. Uživajte u ovom novom pristupu matematici. Rezultati neće izostati.

 
 
Fizika

Fizika

Često se divimo zalasku sunca, talasima okeana, kretanju zvezda ni na trenutak svesni da se iza toga skriva fizika. Brojnost i jednostavnost ovakvih primera su najbolja potvrda da je fizika svuda oko nas i da je jednostavno i lako zavoleti je odgovarajući na svakodnevna pitanja: kako se krećemo, koliko brzo trčimo, zašto duva vetar, kolika je masa nekog tela, zašto je magla gusta, kako nastaje duga... Tako ćete se u ovom razredu upoznati sa zakonima kretanja, trenutnom i srednjom brzinom, ubrzanjem, silom trenja, silom teže, snagom, temperaturom... Odgovaraćete na pitanje: Zašto? A odgovor daje fizika, laka za radoznalog đaka.