PAKET ZA SVAKOG ĐAKA SEDMAKA... I NJEGOVE RODITELJE

Uveliko vas drmaju „magareće godine“, leptirići u stomaku ne miruju, plavi i neki drugi čuperci se motaju po vašim glavama, pažnje i koncentracije na času gotovo da nema, a sa rasporeda, pored predmeta koji vam već par godina zadaju glavobolje, smeši se i Hemija. Predmet koji u sebi ima i malo fizike i malo matematike. Ne brinite, pred vama je paket SuperŠkole – jednim klikom stižete do znanja.

Da biste preuzeli ovaj koristan paket znanja, dovoljno je da kliknete na dugme „Pretplatite se".

 
 
Srpski jezik i književnost

Srpski jezik i književnost

Gradivo iz Srpskog jezika po nastavnom planu i programu prati vaša uzburkana osećanja. Osetićete strepnju o kojoj je pisala Desanka Maksimović, doživećete i ljubavni rastanak o kome govori i naša narodna pesma, u nekome ćete ugledati biserne oči, diviti se mudrosti Kanjoša Macedonovića, tražiti feme među svojim drugaricama, podsetiti se početka pismenosti našeg naroda i rađanja ćirilice, uživati u zalascima sunca sa Malim princom, podsetiti se nekih padeža i shvatiti da i rečenice između sebe stvaraju odnose - sastavne ili rastavne, isključne ili suprotne, a često i zaključne... Sve ovo i još mnogo toga iz nastavnog plana i programa ispričano je duhovito i jasno kroz zanimljivu multimedijalnu prezentaciju.

 
 
Matematika

Matematika

U svojoj Autobiografiji, Branislav Nušić daje definiciju Pitagorine teoreme u stihu: „Kvadrat nad hipotenuzom, to zna svako dete, jednak je zbiru kvadrata nad obe katete.“ Ovako ćete lakše naučiti i primeniti Pitagorinu teoremu na pravougli trougao, a upoznaćete se i sa kvadratnim korenom, sabirati i množiti polinome, rastavljati ih na činioce i pomoću njih rešavati jednačine i nejednačine... Uz pomoć naših predavača lako ćete pravilno postaviti proporciju, konstruisati mnogougao i baviti se krugom. Sve to, na gotovo magičnoj tabli u našoj virtuelnoj učionici.

 
 
Fizika

Fizika

U sedmom razredu družićete se sa mnogim fizičarima. Zanimljivo je to da se iste godine kada je umro Galilej, rodio Njutn. Njegov prvi zakon o tome da telo miruje ili se kreće ravnomerno pravolinijski sve dok na njega ne deluje neko drugo telo nastao je na osnovu Galilejevog misaonog eksperimenta i zaključka da se telo po savršeno glatkoj podlozi kreće konstantnom brzinom. Njutn usavršava ovaj zaključak i kaže da bi se promenila brzina na telo treba delovati nekom silom. A sile su različite: sila trenja, otpora, zatezanja, potiska... Uz zanimljiva, interaktivna predavanja u SuperŠkoli dobro ćete podmazati svoje vijuge i zaboraviti na silu otpora prema ovoj nadasve interesantnoj nauci.

 
 
Hemija

Hemija

Sa hemijom ste se već susretali na Sajmu nauke, u vrtiću ste od žute i crvene boje dobijali narandžastu, a u školi, na izbornoj nastavi Ruka u testu, filtrirali vodu kroz najlonsko sito, pamuk, pesak ili šljunak. Uz pomoć gline, crvene boje, sode bikarbone i plastične flašice pravili ste vulkan...Shvatili ste da je hemija nauka prepuna zanimljivih ogleda, šarenila boja, zanimljivih kuglica koje predstavljaju atome i molekule. Pored eksperimenata, mućkanja rastvora i pravljenja smeša bavićete se i formulama, jednačinama i u hemiji primeniti već stečeno znanje iz matematike i fizike. Samo napred i samo hrabro uz profesore SuperŠkole i uz njihove zanimljive kompjuterske prezentacije.