PAKET ZA SVAKOG ĐAKA PETAKA... I NJEGOVE RODITELJE

Znamo za rođendanske, novogodišnje i poštanske pakete, kao i paket putovanja, ali šta krije paket za peti razred? Zanimljivo ispričane i bogato animirane lekcije iz Srpskog jezika i Matematike urađene po zvaničnom planu i programu školskog obrazovanja u Srbiji. Više nije potrebno moliti druga da pomogne ako ste nešto propustili, niti kopirati sveske najurednijeg đaka ili odmah juriti privatne časove. Dovoljno je da upoznate naše iskusne profesore i njihove priče.

Da biste preuzeli ovaj koristan paket znanja, dovoljno je da kliknete na dugme „Pretplatite se".

 
 
Srpski jezik i književnost

Srpski jezik i književnost

Vedro i nasmejano lice naše profesorke srpskog jezika dočekaće vas u virtuelnoj učionici. Očekuju vas njene zanimljive priče o dečaku Andreasu Samu i njegovom psu Danila Kiša ili priča o dugi, svojevrsnoj nebeskoj reci Grozdane Olujić. Zajedno ćete zaroniti u svet mašte jednog kapetana Nema, Toma Sojera, Robinzona... Doživećete nezaboravne pustolovine sa Hajducima Branislava Nušića, a onda ćete upoznati i jednog pravog hajduka Veljka Petrovića o kome je pisao Vuk Karadžić. Mesec će vas iznova plašiti ali i privlačiti kao dečaka u Pohodu na Mjesec Branka Ćopića. Uživaćete na Vašaru u Topoli i u narodnim šaljivim pričama, raznežiće vas Pesme o majci Branka V. Radičevića a rasplakati Desetica Ivana Cankara. Čitaćete pesme Vojislava Ilića, Desanke Maksimović, Jovana Jovanovića Zmaja i Jovana Dučića. Vašu pažnju jednako će privući veoma precizne lekcije iz pravopisa, a predavanja iz gramatike bogata su primerima koji vas, kroz animaciju praćenu govorom i tekstom na ekranu, vode kroz naš jezik. Prisetićete se promenljivih i nepromenljivih reči, menjaćete imenice po padežima, tražiti priloge u rečenicama, a drugare opisivati pridevima. Uživajte osvajajući znanje na veoma zanimljiv način.

 
 
Matematika

Matematika

Nastava matematike je oduvek bila BAUK, ono strašno čudovište iz slovenske mitologije. Jer sa jednog konkretnog mišljenja treba ući u sferu apstraktnog, a to nije lako. Razlomci, tekstualni zadaci i nejednačine, neretko su roditeljima i deci zadavali glavobolje. Međutim, ako se ti suvoparni zadaci iz svake oblasti predviđene planom i programom obrazovanja prevedu na jezik multimedije i animacije, sve izgleda mnogo lakše. Nizaće se skupovi, množiti i deliti razlomci. Lako će se razumeti decimalni zapis, određivati aritmetička sredina, simetrala duži ili ugla, saznati šta su komplementni a šta suplementni uglovi... Model interaktivnog učenja predstavljaće moćni alat u rukama đaka petaka. Na našem poligonu logičkih vežbi i zadataka skupiće dovoljno snage da se sa lakoćom suprotstave Čika Bauku. Verujemo u njihovu pobedu.